Telefon: 0744 777 384, Luni - Duminica: 10:00 - 22:00 | Strada Closca nr 53 Timisoara

Valentines Day Timisoara

Restaurant_Timisoara

28 October 2015

No Comments

Home Blog

Valentines Day Timisoara

Valentines Day Timisoara

OFERTA LAST MINUTE ! 

meniu 65 lei/pers- 10 % REDUCERE =59 lei/pers pentru rezervari pana la 1 februarie.

Serbarea Sfântului Valentin în Europa
Ziua îndrăgostiţilor are tradiţii regionale în Marea Britanie. În Norfolk, un personaj numit Jack Valentin ciocănea la uşile din spatele caselor lăsând dulciuri şi cadouri pentru copii.
Mulţi copii au fost speriaţi cu acest personaj mitic. În Ţara Galilor, mulţi oameni sărbătoresc pe 25 ianuarie Ziua îndrăgostiţilor. Aceasta comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi. În Franţa, Valentine’s Day este cunoscută simplu drept Sfântul Valentin şi este sărbătorită ca în restul ţărilor catolice, occidentale.
Pentru Danemarca şi Norvegia, Valentinsdag nu reprezintă o sărbătoare foarte importantă, ea nefiind serbată la scară largă.
În Suedia este numită ziua tuturor inimilor şi nu este o sărbătoare oficială, pe când în Slovenia, un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, deci pe 14 februarie, plantele şi florile încep să crească.
În România, sărbătoarea tradiţională pentru iubiţi este Dragobetele care este sărbătorit pe 24 februarie.
Publicitate
Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Parte din numele lui drag, care poate fi găsit şi în cuvântul dragoste.
Sursa: Wikipedia
Cine este Sfântul Valentin?
Pe timpul împăratului roman Claudiu al II-lea erau interzise căsătoriile, deoarece bărbaţii familişti refuzau să mai plece în armată.
Tânărul preot Valentin nu a ţinut cont de această restricţie şi i-a ajutat pe creştini în ascuns să-şi unească destinele. Făcând cununiile în locuri secrete, Valentin s-a gândit că nu va fi descoperit de împărat. Dar a fost găsit şi arestat. A fost dus înaintea împăratului Claudiu, care l-a plăcut şi a dorit să-l ajute să renunţe la creştinism şi să devină soldat roman.
Valentin a refuzat şi a fost întemniţat. În închisoare s-a îndrăgostit de fiica gardianului, căreia îi trimitea zilnic scrisori de dragoste. A fost executat într-o zi de 14 februarie, această dată devenind ziua Sfântului Valentin. De aici vine obiceiul de a trimite felicitări celor iubiţi cu ocazia acestei zile.
Ce spune tradiţia despre această zi?
Tradiţia spune că dacă găseşti o mănuşă în ziua de Sfântul Valentin, stăpânul ei va fi alesul tău; dacă sufli într-o păpădie, vei avea atâţia copii câte seminţe rămân pe ea; primul nume de bărbat auzit în această zi va fi numele bărbatului tău; te vei căsători cu un bărbat sărac şi vei fi fericită dacă va zbura o vrabie deasupra ta şi te vei căsători cu un bărbat bogat dacă vei vedea un sticlete. UtileCopii
În epoca modernă, ziua de 14 februarie s-a transformat în Ziua îndrăgostiţilor – Valentine’s Day, şi din raţiuni comerciale s-a accentuat sărbătorirea ei, ceea ce a făcut-o celebră la început în Statele Unite, mai apoi şi în Europa.
În România, Valentine’s Day a fost importată recent, după anul 1990.

Vezi aici MENIU VALENTINES DAY TIMISOARA- restaurant LA ROUSSE

Meniu Valentines Day – LA ROUSSE

1.  GUSTARE RECE
 

 • Terine de purcel
 • minifrigarui de pui
 • rol sunca La Rousse
 • Salata de cruditati
 • Dobos cu sunca si cascaval
 • inimioare de cascaval
 • perle de branza dulce
 • Rosii cu vinete
 • Castraveti
 • Masline

2.  FEL PRINCIPAL
 

 • Double love steak
 • Cartofi natur

3.  DESERT
 

 • IUBIRE DE CIOCOLATA

4.  DJ ALEX – program muzical ( de la ora 20:00 )

Pret = 65 lei/pers.
Pentru rezervari pana la 10 februarie – 10 % reducere= 59 lei/pers.
Rezervari – 0744777384 si 0757575892